Nieuwjaarsbijeenkomst Cultuurhuis Limburg – Januari 2020

Op 9 januari jl. hadden wij onze traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst. Dit jaar zijn wij hiervoor naar het Cultuurhuis Landgraaf, de voormalige kerk op de Lichtenberg gegaan. Een mooie nieuwe locatie in Landgraaf waar de kerk een metamorfose heeft ondergaan naar het huidige cultuurhuis. De leden van Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide en Fluit- en Tambourcorps St. Paulus hebben in het nieuwe cultuurhuis hun thuishonk gecreëerd. Een unieke locatie waar veel verenigingen uit Parkstad en daarbuiten gebruik van kunnen maken. Een plek waar jong en oud creatief en muzikaal talent kan ontwikkelen.

Bij de ontvangst hebben wij getoost op het nieuwe jaar en ons allen veel succes en een goede gezondheid toe gewenst.

Onze voorzitter Robert Beckers en burgemeester Raymond Vlecken hebben daar in hun speeches ook aandacht aan besteed. Naast een terugblik naar 2019, met alle mooie bijeenkomsten, is een vooruitblik gegeven naar 2020 waarbij samenwerking en het leren kennen van onze Duitse buurgemeenten zeker aan de orde gaan komen.

Aansluitend was er een optreden van het Gospelkoor Gioia uit Landgraaf/ Rimburg, onder leiding van dirigent Louk Kockelkoren. Een koor dat ruim 10 jaar geleden is begonnen met enkele vrouwen met een passie voor Gospel. Nu is de groep uitgegroeid tot een zeer hecht gospelkoor van ca. 50 leden (vrouwen en mannen) in de leeftijd variërend van 15 tot 60 jaar. Zowel leden met (solistische) zangervaring alsook leden die voor het eerst in koorverband zingen hebben hun plaats gevonden in dit gospelkoor.