Nazomerbijeenkomst Leolux Meubelfabriek – September 2019

Vrijdag 27 september hebben we weer genoten van een interessante en gezellige nazomerbijeenkomst.

Deze keer zijn we naar het noorden van onze provincie gegaan, waar we een bezoek aan de Leolux meubelfabriek hebben gebracht. Leolux is een dynamisch familiebedrijf dat al meer dan 80 jaar een scherpe visie op design heeft. In het bezoekerscentrum ‘via Creandi’ kregen we na een heerlijk stukje vlaai, middels een film de geschiedenis van dit bedrijf te zien. Tijdens de rondleiding zagen we de jarenlange ervaring, het ambacht en hightech samenkomen en enthousiaste vakkundige mensen unieke designmeubels creëren.

Aansluitend zijn we naar het Oorlogsmuseum Overloon gegaan. Na een heerlijke lunch hebben we het museum bezocht en onder begeleiding van een gids een aantal gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog, zowel in sfeer als ook het materieel dat werd ingezet, mogen aanschouwen. Het museum presenteert de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, hoe het zover heeft kunnen komen dat in 5 jaar tijd meer dan 50 miljoen mensen hun leven verloren en hoe de onderdrukte bevolking vindingrijk met beperkingen en tekorten omging. Er is aandacht voor het verzet, maar ook voor de vervolging. Tot slot wordt aandacht besteed aan de bevrijding, met speciale aandacht voor de Slag bij Overloon.

 

De dag hebben we afgesloten met een heerlijk, verrassend en veelzijdig diner bij Brienen aan de Maas te Well. Na het aperitiefje op het terras hebben we in het restaurant met een prachtig uitzicht op de Maas genoten van het diner dat onder leiding van meesterkok Rene Brienen werd bereid.