Nazomerbijeenkomst in Brussel – September 2018

KIDL bezoekt Brussel

Dit jaar zijn we naar Brussel gegaan, de stad van de Kathedraal van Sint-Michel en Sint-Goedele, het Atomium, Manneken Pis, de Grote Markt én het Europees Parlement.

Met een heerlijk ontbijtje in de bus en aangekomen in Brussel hebben we hier een bezoek gebracht aan het Europees Parlement. Na de securitycheck en een prettige ontvangst door Lisa Jacobs, medewerkster van Europarlementariër Jeroen Lenaers, hebben we een kopje koffie gedronken. Daarna heeft zij ons op de publieke tribune een toelichting gegeven over het reilen en zeilen van het Europees parlement, de instellingen binnen het parlement, de taken en bevoegdheden en de structuur.

Aansluitend heeft Jeroen Lenaers zich voorgesteld en enige informatie gegeven over zijn portefeuille en doelen. Ook heeft hij heel open en eerlijk antwoord gegeven op vragen. Een zeer interessant en spontaan gesprek, waardoor we bijna de tijd uit het oog hebben verloren.

Met de bus hebben we ons vervolgens een weg door het drukke Brussel gezocht en na nog een laatste stukje te voet, zijn we bij Chez Léon heerlijk gaan lunchen. Zoals gezegd liepen we een beetje achter op de tijd waardoor we een korte maar ook interessante wandeling hebben gemaakt met 2 stadsgidsen. Zij hebben met enthousiasme verteld over de markt en de galerij.

En toen was het alweer tijd om in de bus te stappen en richting Château Neercanne te rijden voor een heerlijk diner.