Lunchbijeenkomst KIDL – KIDK Slot Schaesberg

Lunchbijeenkomst KIDL – KIDK bij Slot Schaesberg
dinsdag 17 mei 2022

Deze bijeenkomst stond na 2 jaar opnieuw in het teken van een ontmoeting met onze buren uit Kerkrade.

Op het programma stond een rondleiding door enkele gidsen door het heden en verleden van Slot Schaesberg. Tijdens ons bezoek hebben wij kennis genomen van het ontstaan van het kasteel en bijbehorende verhalen over de familie Schaesberg. De gidsen namen ons mee in de geschiedenis van het kasteel, het verval, de overgebleven kasteelrestanten, de historische tuin en nog veel meer. Tijdens de renovatie van het Slot is ook een ambachtsdorp gerealiseerd.

Het ambachtendorp is niet alleen in het leven geroepen om bezoekers kennis te laten maken met oude ambachten. Voor de herbouw van het kasteel, het poortgebouw en andere onderdelen van het park worden namelijk oude materialen en technieken ingezet. In de smederij mochten wij de productie van oude spijkers bewonderen op de authentieke wijze uit de vervlogen jaren.

Het aanbieden van ambachtelijke scholing en educatie is een belangrijke pijler binnen het project Slot Schaesberg. Het herbouwproject biedt jonge vaklieden, studenten en vrijwilligers de gelegenheid om zich te bekwamen in uiteenlopende vakgebieden. Tot slot hebben wij de interessante bijeenkomst afgesloten met een heerlijke lunch en de vriendschappelijke contacten tussen het KIDL en KIDK weer versterkt.