Lunchbijeenkomst GaiaZoo – April 2018

Bezoek aan Gaia ZOO

Deze bijeenkomst waren we te gast bij GaiaZOO en hebben Hanneke de Boer (werkzaam bij GaiaZOO sinds 2003, afdeling Educatie & Communicatie en Eerste medewerker in dienst) en Roland Lancee (KIDL-lid en vrijwilliger bij het Gaia Nature Fund) ons geïnformeerd over het reilen en zeilen van een dierentuin en in het bijzonder over de dieren van GaiaZOO.

Daarbij heeft GaiaZOO de natuurbehoud stichting “Gaia Nature Fund” (GNF) opgericht. De dieren die in GaiaZOO leven zijn de ambassadeurs van hun wilde soortgenoten. Helaas gaat het met veel diersoorten in de natuur niet zo goed. GaiaZOO wil de bedreigde verwanten van dieren die in de dierentuin leven graag helpen.

Het GNF levert financiële bijdragen aan diverse bedreigde diersoorten verspreid over de vier leefgebieden van GaiaZOO (Limburg, Taiga, Savanna, Rainforest). Ze richten zich op bestaande beschermingsprojecten die niet alleen dieren helpen, maar ook de lokale bevolking. Alleen door begrip en betrokkenheid kan immers een gevoel van liefde, respect en bescherming ontstaan.

Ter afronding van de lezing hebben we een kijkje kunnen nemen achter de schermen krijgen bij de neushoorns en giraffen.

De bijeenkomst hebben we daarna afgesloten met een heerlijke lunch.