Lunchbijeenkomst Business in Brunssum – Juni 2019

Bij deze bijeenkomst stonden de thema’s: ‘stress management’ en ‘duurzame inzetbaarheid’ centraal.

In het pand The Cubic van de IIC Group (Invenstors in Care) zijn we door onze gastheer Miel Miseré van Yunify ontvangen met heerlijke koffie en vlaai. Yunify innoveert gezondheid en welzijn met oplossingen die de levenskwaliteit en vitaliteit verbeteren (Yunify is een onderdeel van de IIC Group).

Vandaaruit hebben wij de volgende twee workshops gevolgd:

Workshop happy stress

Door Nikki Kikken, psycholoog arbeid & organisatie / bewegingswetenschapper

In deze workshop ‘Happy stress’ hebben we geleerd wat de reacties zijn van ons lichaam op factoren die stress op kunnen leveren. Over het algemeen zien wij stress als negatief en zijn we met name uitgedaagd om stress en de bijbehorende reacties van het lichaam, in ons voordeel te gebruiken. Hierbij speelt voornamelijk het reactief zijn op signalen van het lichaam een belangrijke rol.

Download hier de presentatie.

Workshop duurzame inzetbaarheid in Bedrijf

Door Jaap Swolfs, fysiotherapeut / bewegingswetenschapper

Tot 2040 neemt de gemiddelde leeftijd in Nederland toe. Mensen zullen steeds langer moeten doorwerken en ook de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt daarmee. Daarnaast vragen economische en technologische ontwikkelingen wendbaarheid van organisaties. Werkgevers en werknemers die ervoor zorgen dat ze fit blijven voor het steeds sneller veranderende werk zijn op weg naar duurzame inzetbaarheid. Duurzame inzetbaarheid is daarmee vandaag de dag een ‘hot topic’. In deze workshop zijn we geïnformeerd over wat duurzame inzetbaarheid nu precies inhoudt. Wat de belangrijke pijlers zijn en hoe we als werkgever en werknemer een gezamenlijk belang creëren als het gaat om gezondheid. Tijdens deze workshop hebben we ook gekeken naar gedrag en gedragsverandering. En hoe we dit als werkgever kunnen faciliteren maar ook hoe de medewerker hierin de regie kan nemen. Immers; zonder eigen regie, geen duurzame inzetbaarheid!

Na de workshops hebben we genoten van een heerlijke lunch en hebben een aantal leden nog een interessante rondleiding door The Cubic gehad

Met dank aan Miel Miseré en het team van de ICC Group.