Bedrijfsbezichtiging bij Chocoladefabriek Rousseau

Bedrijfsbezichtiging bij Chocoladefabriek Rousseau

Op 30 juni 2022 was het dan eindelijk zover, nadat onze geplande bedrijfsbezichtiging bij Chocoladefabriek Rousseau in Sittard al diverse keren was uitgesteld vanwege de Corona-maatregelen.

Niet alleen wij als bestuur hadden hiernaar uitgekeken, ook onze leden toonden een enorme belangstelling waardoor wij de groepen in twee gedeeltes hebben moeten opsplitsen, een ochtend- en een middaggroep. Om 12.30 u. troffen beide groepen elkaar bij Kasteel Limbricht, waar wij hebben genoten van een heerlijke lunch op het zonnige terras.

De rondleiding bij Rousseau begon heel smakelijk, van een royaal gevulde schaal mochten we allemaal een bonbon kiezen. Van keuzestress was hier geen sprake, deze schaal kwam nog diverse keren voorbij waardoor wij een goed onderzoek hebben kunnen verrichten.

Ondertussen wijdde René Dohmen, enthousiast chocolatier, ons in in de geheimen van de al eeuwenoude chocoladetechnieken. Hij vertelde over het ontstaan 50 jaar geleden van de firma Rousseau, met name door de productie van de onweerstaanbare pindarotsjes, en de ontwikkeling naar het huidige ruim 30 man tellende productiebedrijf in Sittard. Het was interessant om te zien hoe er ondanks alle vooruitgang nog steeds ambachtelijk wordt gewerkt. Leuk weetje: pure chocolade is minstens 70 jaar houdbaar!

Nadat we op het einde nog zelf aan de slag mochten om een chocoladeplaat te versieren konden we zelf ondervinden dat het toch beslist niet zo makkelijk is als het eruit ziet, getuige de resultaten. Maar dat deed aan de smaak niks af, we hebben weer veel geleerd en gesmikkeld, met dank aan René, Joep en de firma Rousseau!