Culinair treffen - 12 december 2019

 

Donderdag 12 december jl. hebben wij weer genoten van het Culinair treffen!

 

Bekijk hieronder de foto-impressie van deze gezellige bijeenkomst bij restaurant Pomerol in Landgraaf.

Nazomerbijeenkomst vrijdag 27 september 2019

 

Vrijdag 27 september hebben we weer genoten van een interessante en gezellige nazomerbijeenkomst.

 

 

Deze keer zijn we naar het noorden van onze provincie gegaan, waar we een bezoek aan de Leolux meubelfabriek hebben gebracht. Leolux is een dynamisch familiebedrijf dat al meer dan 80 jaar een scherpe visie op design heeft. In het bezoekerscentrum ‘via Creandi’ kregen we na een heerlijk stukje vlaai, middels een film de geschiedenis van dit bedrijf te zien. Tijdens de rondleiding zagen we de jarenlange ervaring, het ambacht en hightech samenkomen en enthousiaste vakkundige mensen unieke designmeubels creëren.

 

Aansluitend zijn we naar het Oorlogsmuseum Overloon gegaan. Na een heerlijke lunch hebben we het museum bezocht en onder begeleiding van een gids een aantal gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog, zowel in sfeer als ook het materieel dat werd ingezet, mogen aanschouwen. Het museum presenteert de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, hoe het zover heeft kunnen komen dat in 5 jaar tijd meer dan 50 miljoen mensen hun leven verloren en hoe de onderdrukte bevolking vindingrijk met beperkingen en tekorten omging. Er is aandacht voor het verzet, maar ook voor de vervolging. Tot slot wordt aandacht besteed aan de bevrijding, met speciale aandacht voor de Slag bij Overloon.

 

De dag hebben we afgesloten met een heerlijk, verrassend en veelzijdig diner bij Brienen aan de Maas te Well. Na het aperitiefje op het terras hebben we in het restaurant met een prachtig uitzicht op de Maas genoten van het diner dat onder leiding van meesterkok Rene Brienen werd bereid.

 

Gezamenlijke lunchbijeenkomst KIDL - Business in Brunssum - 13 juni 2019

 

Bij deze bijeenkomst stonden de thema’s: ‘stress management’ en ‘duurzame inzetbaarheid’ centraal.

 

In het pand The Cubic van de IIC Group (Invenstors in Care) zijn we door onze gastheer Miel Miseré van Yunify ontvangen met heerlijke koffie en vlaai. Yunify innoveert gezondheid en welzijn met oplossingen die de levenskwaliteit en vitaliteit verbeteren (Yunify is een onderdeel van de IIC Group). Vandaaruit hebben wij de volgende twee workshops gevolgd:

 

Workshop happy stress (bekijk hier)

Door Nikki Kikken, psycholoog arbeid & organisatie / bewegingswetenschapper

 

In deze workshop ‘Happy stress’ hebben we geleerd wat de reacties zijn van ons lichaam op factoren die stress op kunnen leveren. Over het algemeen zien wij stress als negatief en zijn we met name uitgedaagd om stress en de bijbehorende reacties van het lichaam, in ons voordeel te gebruiken. Hierbij speelt voornamelijk het reactief zijn op signalen van het lichaam een belangrijke rol.

 

Workshop duurzame inzetbaarheid in Bedrijf

Door Jaap Swolfs, fysiotherapeut / bewegingswetenschapper

 

Tot 2040 neemt de gemiddelde leeftijd in Nederland toe. Mensen zullen steeds langer moeten doorwerken en ook de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt daarmee. Daarnaast vragen economische en technologische ontwikkelingen wendbaarheid van organisaties. Werkgevers en werknemers die ervoor zorgen dat ze fit blijven voor het steeds sneller veranderende werk zijn op weg naar duurzame inzetbaarheid. Duurzame inzetbaarheid is daarmee vandaag de dag een ‘hot topic’. In deze workshop zijn we geïnformeerd over wat duurzame inzetbaarheid nu precies inhoudt. Wat de belangrijke pijlers zijn en hoe we als werkgever en werknemer een gezamenlijk belang creëren als het gaat om gezondheid. Tijdens deze workshop hebben we ook gekeken naar gedrag en gedragsverandering. En hoe we dit als werkgever kunnen faciliteren maar ook hoe de medewerker hierin de regie kan nemen. Immers; zonder eigen regie, geen duurzame inzetbaarheid!

 

Na de workshops hebben we genoten van een heerlijke lunch en hebben een aantal leden nog een interessante rondleiding door The Cubic gehad.

 

Met dank aan Miel Miseré en het team van de ICC Group.

 

downloads presentaties

Presentatie Happy Stress

Yunify

> Download

 

Presentatie Business Innovatie

Team Limburg

> Download

 

Factsheet eenvoudige taal voor laaggellerden

> Download

 

Naslagwerk laaggeletterdheid

> Download

`

Presentatie Marc van den Berg

> Download

 

Presentatie Wiertz  -

Grensoverschrijdend werken

> Download

 

Presentatie Eigen regie op

gezond werk!

> Download

 

Presentatie de Gezonde Basisschool van de Toekomst

> Download

 

Presentatie Bart Nieuwenhuis - Meerwaarden met Diensten

> Download

 

Presentatie PALET

> Download

 

Presentatie Zelle & Zo

> Download

 

Presentatie VAZOM

> Download

 

Presentatie WMO - Sociaal domein

> Download

 

Presentatie Ondernemen

met sociale netwerken

> Download

 

Presentatie Jos Maas

Hogeschool Zuyd

> Download

 

Presentatie Roel Luijten Flexibilisering vennootsschapsrecht

> Download

 

Presentatie BDO Belastingplan 2013

> Download

 

Presentatie Vondenhoff Sijben

> Download

 

Presentatie Tjeu Scholtes Care & Coach Connection

> Download

 

Presentatie IBA

> Download

 

Presentatie Parkstad Limburg

WTTC prijs 2016

> Download

 

Presentatie HaCo-project

door Thei Jacobs

> Download

 

Presentatie Rd4

door Guy Drummen

> Download

Lunchbijeenkomst Business Innovatie team Limburg - 4 april 2019

 

Tijdens deze lunchbijeenkomst in de Winselerhof heeft John Janssen van het Business Innovatie team Limburg ons geprikkeld met een interessante lezing hoe je een boost kunt geven aan de toekomst van jouw bedrijf. Aan de hand van actuele voorbeelden uit diverse bedrijfstakken heeft hij uitgelegd hoe de Business Innovatie Managers je bedrijf kan helpen om kansrijke ideeën van tekentafel tot uitvoering te brengen. Zij proberen uit te dagen, te verbinden, te coachen en te financieren. Met een tweeledig doel: de ondernemer te helpen met duurzame groei én om bij te dragen aan behoud en groei van de werkgelegenheid in Limburg.

 

Lunchbijeenkomst - 21 februari 2019

 

Schulden en laaggeletterdheid -  in 3 stappen naar een productievere werknemer!

 

Wat heeft productiviteit nu te maken met schulden of laaggeletterdheid zult u nu waarschijnlijk denken. Het antwoord daarop: heel veel!

 

Mensen met schulden kunnen vaak hun hoofd niet goed bij hun werk houden. Ze maken fouten, leveren minder productie en melden zich vaker ziek. Bovendien lopen bedrijven het risico op diefstal en fraude.

 

Taalproblemen zijn oorzaak van 10% van de zware ongevallen in de procesindustrie. Het verbeteren van taalvaardigheden onder werknemers leidt tot minder fouten en dus minder herstelwerkzaamheden met bijbehorende kosten omdat werknemers efficiënter, effectiever en zelfstandiger kunnen werken.

 

Enkele cijfers

 • Landelijk heeft 15% van de huishoudens problematische schulden (1,4 miljoen huishoudens, waarvan 1,2 miljoen geen schuldhulp krijgt). Vertaald naar Landgraaf gaat het om 2.795 huishoudens met problematische schulden.

 • 62% van de werkgevers heeft werknemers met schulden.

 • Dit kost € 13.000,- per werknemer per jaar (20% minder productiviteit, 7 dagen extra ziekteverzuim, 3 uur verwerken loonbeslag).

 • Laaggeletterdheid kost de Nederlandse samenleving meer dan 1 miljard per jaar.

 • 18% van de bevolking van 16 jaar en ouder is laaggeletterd.

 • Binnen Landgraaf is 8 tot 11% van de beroepsbevolking laaggeletterd: dit zijn 2.300 mensen in de leeftijd van 16 tot 65 jaar.

 

Hoeveel werknemers heeft u in dienst?

Wat kosten de schulden van uw werknemers u per jaar?

Hoeveel fouten worden er binnen uw bedrijf gemaakt omdat mensen niet goed kunnen lezen? En, wat kost u dat?

Als werkgever heeft u er alle belang bij dat de geletterdheid van uw werknemers verbeterd en zij weer grip krijgen op hun financiële situatie. En u kunt hier een belangrijke bijdrage aan leveren!

 

Hoe?

1.  Zie dat er iets aan de hand is

2.  Ga het gesprek aan

3. Schakel ondersteuning in

Tijdens deze themalunch willen wij u hiervoor handreikingen geven.

 

Het programma

 • Na het welkomstwoord door Robert Beckers volgt er een introductie van het onderwerp door wethouder Alex Schiffelers.
 • In een filmpje van “LetterliefdeParkstad” verteld André over zijn ervaring om laaggeletterd te zijn en welke mogelijkheden hij krijgt wanneer hij toch de stap neemt om naar school te gaan.
 • Inge Elzer van Stichting Lezen en Schrijven geeft ons een snelcursus herkennen en doorverwijzen.
 • Mijn werknemer heeft schulden, wat nu? Guus Kösters van Welsun en Roger Vranken van de Kredietbank Limburg vertellen wat zij voor u als werkgever en uw werknemer kunnen betekenen.
 • En tot slot vertelt werkgever Fred Dijk van WSP Parkstad/WOZL vanuit zijn ervaringen als werkgever.
 • De bijeenkomst, die plaatsvond bij Bei d’r Joep, hebben we daarna afgesloten met een gezamenlijke lunch

 

 

Bekijk hier de factsheet en hier het naslagwerk van deze bijeenkomst.

Nieuwjaarsbijeenkomst - 10 januari 2019

 

Op 10 januari jl. hadden wij onze traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst in het gezellige Theater Landgraaf.

 

Bij de ontvangst hebben wij getoost op het nieuwe jaar en allen veel succes en een goede gezondheid gewenst.

 

Onze ‘nieuwe’ voorzitter Robert Beckers en burgemeester Raymond Vlecken hebben daar in hun speeches ook aandacht aan besteed. Naast een terugblik naar 2018, met alle mooie bijeenkomsten maar ook een trieste gebeurtenis, is een vooruitblik gegeven naar 2019 waarbij samenwerking en naar elkaar luisteren het thema vormden.

 

De nieuwjaarsredes werden afgewisseld door mooie luisterliederen. Deze werden gezongen door ‘De Zuldervrung’, 5 Landgraafse vijftigplussers; veer Nuijjenager jónge en inne Kirchröadsjer jóng, die bekende en minder bekende popsongs en evergreens brengen, vertaald in het ABN (Algemeen Beschaafd Nieuwenhaags).

 

Aansluitend hebben we nog kunnen bijpraten onder het genot van een drankje en een hapje.