Lunchbijeenkomst - 22 november 2018

 

Lezing door Marc van den Berg (RM), bedrijfsmakelaar en taxateur bij MVGM

 

Na een korte inleiding over het bedrijf MVGM (grootste vastgoedbeheerder van Nederland), neemt Marc ons mee in een boeiende en interessante lezing in de wereld van het bedrijfsonroerend goed en de ontwikkelingen die hierin plaatsvinden in Parkstad. Download deze presentatie hier.

 

Hij start met een moment van bezinning: het flinke overschot aan winkel- en kantoorruimten in onze regio wordt onder de loep genomen. Ondersteunt door diagrammen en cijfers van de gemeente Heerlen (die in bepaalde mate ook representatief zijn voor de gemeente Landgraaf) laat hij zien wat dit voor de regio betekent.

 

Door de demografische-, economische-, technologische- en maatschappelijke ontwikkelingen in de winkelmarkt ziet hij een functieverandering van de fysieke winkels.

Daarnaast is er een aanbodoverschot van kantoor- en industriële ruimten in de regio.

Hiervoor is een oproep tot sturing gedaan richting overheden om huur- en waardedalingen van het vastgoed zoveel mogelijk te beperken.

 

Het veranderen van de gebruikersvraag, wens tot flexibiliteit (zowel in gebruik als in contract) en de focus tot kostenbeheersing zijn hierbij belangrijke aandachtspunten.

 

Het doel van dit alles is het behoud van leefbaarheid en versterken van kwaliteit in de vastgoedvoorraden. Waar sprake is van overschot zal men moeten verdunnen in de bestaande voorraden en d.m.v. herbestemmen bijdragen aan verbetering van het gebruik en de functionaliteit van de bestaande locaties.

 

Na een bedankje door KIDL bestuurslid Peter Jeurissen en het aanbieden van een wijntje aan Marc van den Berg wordt de lezing afgesloten met een lunch verzorgd door Joep Weijers.

 

Nazomerbijeenkomst - vrijdag 28 september 2018

 

Dit jaar zijn we naar Brussel gegaan, de stad van de Kathedraal van Sint-Michel en Sint-Goedele, het Atomium, Manneken Pis, de Grote Markt én het Europees Parlement.

 

Met een heerlijk ontbijtje in de bus en aangekomen in Brussel hebben we hier een bezoek gebracht aan het Europees Parlement. Na de securitycheck en een prettige ontvangst door Lisa Jacobs, medewerkster van Europarlementariër Jeroen Lenaers, hebben we een kopje koffie gedronken. Daarna heeft zij ons op de publieke tribune een toelichting gegeven over het reilen en zeilen van het Europees parlement, de instellingen binnen het parlement, de taken en bevoegdheden en de structuur.

 

Aansluitend heeft Jeroen Lenaers zich voorgesteld en enige informatie gegeven over zijn portefeuille en doelen. Ook heeft hij heel open en eerlijk antwoord gegeven op vragen. Een zeer interessant en spontaan gesprek, waardoor we bijna de tijd uit het oog hebben verloren.

 

Met de bus hebben we ons vervolgens een weg door het drukke Brussel gezocht en na nog een laatste stukje te voet, zijn we bij Chez Léon heerlijk gaan lunchen. Zoals gezegd liepen we een beetje achter op de tijd waardoor we een korte maar ook interessante wandeling hebben gemaakt met 2 stadsgidsen. Zij hebben met enthousiasme verteld over de markt en de galerij.

 

En toen was het alweer tijd om in de bus te stappen en richting Château Neercanne te rijden voor een heerlijk diner.

downloads presentaties

Presentatie Happy Stress

Yunify

> Download

 

Presentatie Business Innovatie

Team Limburg

> Download

 

Factsheet eenvoudige taal voor laaggellerden

> Download

 

Naslagwerk laaggeletterdheid

> Download

`

Presentatie Marc van den Berg

> Download

 

Presentatie Wiertz  -

Grensoverschrijdend werken

> Download

 

Presentatie Eigen regie op

gezond werk!

> Download

 

Presentatie de Gezonde Basisschool van de Toekomst

> Download

 

Presentatie Bart Nieuwenhuis - Meerwaarden met Diensten

> Download

 

Presentatie PALET

> Download

 

Presentatie Zelle & Zo

> Download

 

Presentatie VAZOM

> Download

 

Presentatie WMO - Sociaal domein

> Download

 

Presentatie Ondernemen

met sociale netwerken

> Download

 

Presentatie Jos Maas

Hogeschool Zuyd

> Download

 

Presentatie Roel Luijten Flexibilisering vennootsschapsrecht

> Download

 

Presentatie BDO Belastingplan 2013

> Download

 

Presentatie Vondenhoff Sijben

> Download

 

Presentatie Tjeu Scholtes Care & Coach Connection

> Download

 

Presentatie IBA

> Download

 

Presentatie Parkstad Limburg

WTTC prijs 2016

> Download

 

Presentatie HaCo-project

door Thei Jacobs

> Download

 

Presentatie Rd4

door Guy Drummen

> Download

Bedrijfsbezoek VDL Nedcar - 28 juni 2018

 

Op 28 juni jl. hebben we een bedrijfsbezoek gebracht aan VDL Nedcar. Na een heerlijke ontvangst met koffie en vlaai heeft de gastheer van VDL Nedcar ons een uitgebreid beeld gegeven van deze Nederlandse automobielfabriek, die onlangs haar 50-jarig jubileum vierde.

 

De geschiedenis van automobielfabriek VDL Nedcar startte in de jaren ‘60 toen het Nederlandse DAF begon met het produceren van personenauto’s in Born. Na het alom bekende “DAF-je” werden er later Volvo’s gemaakt en begin jaren ‘90 kwam Mitsubishi Motors Corporation erbij. Dit leidde tot een unieke productiefaciliteit waar verschillende automerken en modellen in 1 productielijn tegelijkertijd worden gebouwd. Helaas kwam dit tot een einde, zoals we allemaal weten.

 

Vanaf juli 2014 is VDL de productie van de MINI Hatch gestart in opdracht van BMW. Later volgden ook andere modellen en sinds augustus 2017 wordt ook de BMW X1 in Born geproduceerd.

 

Na de presentatie hebben we plaats mogen nemen in het ‘treintje’ en werden we door de fabriek gereden, uiteraard met tekst en uitleg van onze gastheer, die hier overigens 40 jaar gewerkt heeft als gereedschappenmaker.

 

Het blijft een fascinerend proces, waar alle types, modellen, kleuren en noem maar op door elkaar heen worden geproduceerd en er via een gestroomlijnd proces aan het eind van de lijn steeds weer de juiste auto wegrijdt.

 

De bijeenkomst hebben we daarna afgesloten met een heerlijke lunch op Landgoed Kasteel Limbricht.

 

 

Gezamenlijke bijeenkomst Business in Brunssum & KIDL - Dinsdag 29 mei 2018

 

Dit jaar was het de beurt van BiB om een bijeenkomst te organiseren.

 

We zijn uitgenodigd op het Gouvernement in Maastricht; het Provinciehuis van Limburg. Na een heerlijk stukje Limburgse vlaai met koffie zijn wij de in de Statenzaal toegesproken door gedeputeerde Eric Geurts. De heer Geurts heeft ons een inkijkje gegeven in zijn portefeuille en deze verder toegelicht.

 

Zijn portefeuille omvat Mobiliteit, Stedelijke Ontwikkeling en Toerisme, en tijdelijk ook Asbestsanering, Demografie, Energie (inclusief duurzaamheid, LEKTA) en Milieu en Handhaving. Daarbij heeft hij een toelichting gegeven op een van zijn actuele onderwerpen, namelijk de gedachte om een energiebedrijf op te zetten in Limburg waar duurzame energie wordt opgewekt middels windmolens, zonne-energie en warmtenetten om zodoende te kunnen voldoen aan de klimaatopgave. Opgemerkt zij dat dit voorstel nog moet worden behandeld binnen gedeputeerde staten.

 

Aansluitend hebben we een rondleiding in het Provinciehuis gekregen door de marmeren zalen, langs bestuurdersschilderingen en prachtige kunst.

 

Business in Brunssum, hartelijk bedankt voor de interessante bijeenkomst!

 

Lunchbijeenkomst KIDL GaiaZoo - 12 april 2018

 

Deze bijeenkomst waren we te gast bij GaiaZOO en hebben Hanneke de Boer (werkzaam bij GaiaZOO sinds 2003, afdeling Educatie & Communicatie en Eerste medewerker in dienst) en Roland Lancee (KIDL-lid en vrijwilliger bij het Gaia Nature Fund) ons geïnformeerd over het reilen en zeilen van een dierentuin en in het bijzonder over de dieren van GaiaZOO.

 

Daarbij heeft GaiaZOO de natuurbehoud stichting “Gaia Nature Fund” (GNF) opgericht. De dieren die in GaiaZOO leven zijn de ambassadeurs van hun wilde soortgenoten. Helaas gaat het met veel diersoorten in de natuur niet zo goed. GaiaZOO wil de bedreigde verwanten van dieren die in de dierentuin leven graag helpen.

 

Het GNF levert financiële bijdragen aan diverse bedreigde diersoorten verspreid over de vier leefgebieden van GaiaZOO (Limburg, Taiga, Savanna, Rainforest). Ze richten zich op bestaande beschermingsprojecten die niet alleen dieren helpen, maar ook de lokale bevolking. Alleen door begrip en betrokkenheid kan immers een gevoel van liefde, respect en bescherming ontstaan.

 

Ter afronding van de lezing hebben we een kijkje kunnen nemen achter de schermen krijgen bij de neushoorns en giraffen.

 

De bijeenkomst hebben we daarna afgesloten met een heerlijke lunch.

 

Lunchbijeenkomst KIDL - donderdag 22 februari 2018

 

Deze bijeenkomst heeft Ruud Verschuren, kantoormanager Wiertz Personeelsdiensten, ons ondernemers uitgebreid geïnformeerd over diverse thema’s in het kader van grensoverschrijdend werken.

 

Hierbij moet u denken aan:

  • Achtergrond (EU – open grenzen)
  • Voor- en nadelen voor zowel de werkgever als de werknemer
  • Contractvormen en flexibiliteit
  • Belasting
  • Sociale verzekeringen
  • Ziektekostenverzekering
  • Pensioen
  • Rol intermediairs

 

De bijeenkomst was bij Camping de Watertoren, waar we na afloop van de lezing hebben genoten van een heerlijke lunch.

Nieuwjaarsbijeenkomst KIDL 4 januari 2018

 

Op donderdag 4 januari hebben wij getoost op het nieuwe jaar en allen veel succes en een goede gezondheid gewenst.

Onze voorzitter Jo Mulders en burgemeester Raymond Vlecken hebben daar in hun speeches ook aandacht aanbesteed en hebben tevens met ons teruggekeken naar 2017 en een vooruitblik gegeven naar 2018.

De nieuwjaarsredes werden afgewisseld door mooie liederen gezongen door sopraanzangeres Wendy Kokkelkoren. Soms werd er zelfs voluit meegezongen door de gasten.

 

Daarna hebben we onder het genot van heerlijke hapjes en een drankje gezellig bijgepraat met onze KIDL-lidgenoten en hun partners.