KIDL Glühwein Treffen - 9 december 2016

 

Tijdens het Glühwein-treffen waren wij te gast bij SnowWorld in Landgraaf.

 

Het was wederom een heel gezellige en informele bijeenkomst, waar we weer met onze collega-leden hebben kunnen bijpraten. Daar maken we natuurlijk altijd graag tijd voor.

 

Tijdens de bijeenkomst konden we onder andere genieten van een heerlijk warme Glühwein en hapjes.

KIDL lunchbijeenkomst - 3 november 2016

 

Van gezonde kinderen nu, naar gezonde werknemers straks

 

Deze bijeenkomst hebben we een zeer interessante inleiding gehad door Andrew Simons (projectleider kwaliteitzorg Onderwijsstichting MOVARE) en Martin Conjaerts (managing director Maastricht UMC+) over de Gezonde Basisschool van de Toekomst als kans voor Parkstad!

 

Een klein jaar geleden startte de Gezonde Basisschool van de Toekomst op vier scholen in Parkstad. Het initiatief van onderwijsstichting MOVARE, de GGD zuid Limburg en Maastricht University wil een antwoord bieden op de negatieve ontwikkeling van gezondheid en gezondheidsbeleving van kinderen en volwassenen in deze regio. Het basisidee is eenvoudig: kinderen die op jonge leeftijd structureel geconfronteerd worden met gezonde voeding en frequent en gevarieerd bewegen in een schoolomgeving die gericht is op de ontwikkeling van gezond gedrag, groeien op tot mensen die ook als volwassenen gezonde keuzes maken. Een meer evenwichtig en gezond leefpatroon betekent dat mensen zich niet alleen beter voelen, maar ook beter presteren. Nu op school, maar ook straks in hun werkzame leven. Gezonde mensen maken minder aanspraak op onze gezondheidszorg, misschien wel de enige redding voor ons veel te kostbare systeem nu.

 

Beide heren hebben ons in een uur tijd meegenomen in de achtergronden van de Gezonde Basisschool van de toekomst en zijn ingegaan op het ‘waarom’, het ‘wat’ en het hoe’’. Tevens hebben ze de toekomst laten zien en wat dit betekend voor de lokale, regionale en landelijke effecten op langere termijn. Download de presentatie hier

 

De bijeenkomst heeft plaats gevonden bij Bei d'r Joep, hier hebben we na de lezing genoten van een gezonde lunch!

 

KIDL nazomerbijeenkomst - 7 oktober 2016

 

Deze dag zijn we naar de lichtstad Eindhoven gegaan. We zijn gestart op het voormalige Philips terrein en historisch erfgoed: “Strijp-S”. Hier hebben we een rondleiding gehad over het verleden van Philips, de huidige creatieve ontwikkelingen en het toekomstperspectief van Strijp-S.

 

Aansluitend zijn we gaan kijken naar de nieuwste ontwikkelingen en technologieën van Philips op het gebied van licht in het Lighting Application Center van Philips op de High Tech Campus. De dag hebben we afgesloten met een heerlijk diner “bij Walther” in Kerkrade.

 

Het was weer een interessante en gezellige dag!

downloads presentaties

Presentatie Happy Stress

Yunify

> Download

 

Presentatie Business Innovatie

Team Limburg

> Download

 

Factsheet eenvoudige taal voor laaggellerden

> Download

 

Naslagwerk laaggeletterdheid

> Download

`

Presentatie Marc van den Berg

> Download

 

Presentatie Wiertz  -

Grensoverschrijdend werken

> Download

 

Presentatie Eigen regie op

gezond werk!

> Download

 

Presentatie de Gezonde Basisschool van de Toekomst

> Download

 

Presentatie Bart Nieuwenhuis - Meerwaarden met Diensten

> Download

 

Presentatie PALET

> Download

 

Presentatie Zelle & Zo

> Download

 

Presentatie VAZOM

> Download

 

Presentatie WMO - Sociaal domein

> Download

 

Presentatie Ondernemen

met sociale netwerken

> Download

 

Presentatie Jos Maas

Hogeschool Zuyd

> Download

 

Presentatie Roel Luijten Flexibilisering vennootsschapsrecht

> Download

 

Presentatie BDO Belastingplan 2013

> Download

 

Presentatie Vondenhoff Sijben

> Download

 

Presentatie Tjeu Scholtes Care & Coach Connection

> Download

 

Presentatie IBA

> Download

 

Presentatie Parkstad Limburg

WTTC prijs 2016

> Download

 

Presentatie HaCo-project

door Thei Jacobs

> Download

 

Presentatie Rd4

door Guy Drummen

> Download

KIDL bijeenkomst - 7 juli 2016

 

Een inspirerende bijeenkomst op het Landgoed Slot Schaesberg. Een historisch landgoed komt op ambachtelijke wijze weer tot leven.

 

De bijeenkomst stond in het teken van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en IBA Parkstad.

 

De herbouw van Slot Schaesberg is een bijzonder en ambitieus generatie overschrijdend project. Het kasteel, de hoeve en de omringende landerijen vormen leer-, speel-, werk-, ontmoetings-, ontspannings- en ontwikkelingsplekken, als een grote ambachtelijke beleving van 17e Eeuwes nijverheid. Een interactief bouwgebied met een hoge sociale, culturele, recreatieve en economische waarde voor zijn omgeving; lokaal, nationaal en - zeker gezien de ligging, de aard en omvang - ook internationaal. De heer Aryan Klein heeft ons een beeld geschetst van het project en de samenwerking met diverse instanties en mensen met een zeer verschillende achtergrond, die aan dit bijzondere project werken.

 

Een van de eerste ideeën die IBA Parkstad heeft toegestemd en gerealiseerd is de IBA heteluchtballon. Een luchtballon gebouwd om IBA en Parkstad op een unieke wijze te promoten. Piloot van de luchtballon is de zeer ervaren Ton Kurvers (European Balloon Company).

 

4 KIDL-leden hebben kunnen genieten van een ballonvaart. De luchtballon is opgestegen vanaf het landgoed en de vaart ging over een groot deel van Parkstad. De luchtballon is net over de grens, vlak voor de Tevenerheide geland en daarmee zijn onze leden graaf en gravin van Landgraaf tot Übach-Palenberg geworden.

 

Tijdens het informele gedeelte hebben we genoten van een heerlijke goulash met salade en vers fruit. Genietend van het mooie weer hebben we de 4 leden vervolgens uitgezwaaid toen zij zijn opgestegen.

 

Gezamenlijke bijeenkomst KIDL - Business in Brunssum (KIDB) - 2 juni  2016

 

Parkstad Limburg: de beste reisbestemming ter wereld in 2016

 

Begin april werden we blij verrast met deze toeristische hoofdprijs uitgereikt in Dallas (VS) door de wereldwijde autoriteit op het gebied van reizen en toerisme. Met deze prijs is Parkstad Limburg nog nadrukkelijker in de gelegenheid om zich te positioneren in het (inter)nationale toerisme en kansen te creëren voor de (nabije) toekomst.

 

En natuurlijk is deze prijs niet alleen voor ondernemers binnen het toerisme, ook andere ondernemers kunnen deze prijs aangrijpen als gelegenheid om hun diensten te promoten en kansen te scheppen. Simpelweg omdat we met zijn allen trots mogen zijn op de ontwikkeling die onze voormalige Oostelijke Mijnstreek in de pakweg 20 jaar heeft doorgemaakt.

Althans dat was de strekking van een netwerkbijeenkomst van Business in Brunssum en KIDL op donderdag 2 juni j.l. De organisatie in handen van Business in Brunssum had het “gouden trio uit Dallas” weten te strikken voor een interessante interactieve sessie met de ondernemers uit Brunssum en Landgraaf.  Mevrouw Anya Niewierra (directeur VVV Limburg), Mevrouw Kelly Regterschot (Wethouder Landgraaf portefeuille Toerisme Landgraaf) en de heer Eric Geurts (Gedeputeerde Toerisme) hebben hun beleving en inzichten gedeeld met de aanwezige ondernemers.

 

In een interessante en pittige interactieve sessie werd vervolgens gediscussieerd over de gezamenlijke rol van ondernemers, Provincie Limburg, Parkstad Limburg en VVV Limburg in het aanjagen en kapitaliseren van deze toeristische hoofdprijs. Uiteindelijk kon de rechtvaardige conclusie getrokken dat de prijs een zeer dankbaar podium biedt om onze regio en de ondernemers te laten schitteren, maar dat het werk nu pas begint en zeker niet is afgelopen nu we deze prijs in de wacht hebben gesleept.

 

Kortom, de mouwen opstropen en de schouders eronder zodat we met zijn allen in de toekomst nog trotser kunnen zijn op ons verleden, ons heden en onze toekomst in Parkstad Limburg!

Stehtischbijeenkomst - 7 april 2016

 

Deze keer waren wij te gast bij Rico en Diana Haan van Restaurant Pomerol in Landgraaf.

 

Het was wederom een heel gezellige en informele bijeenkomst, waar we weer met onze collega-leden hebben kunnen bijpraten. Daar maken we natuurlijk altijd graag tijd voor.

 

Tijdens de bijeenkomst konden we genieten van een heerlijk 5-gangen menu ‘in het klein’. Met dank aan het team van Pomerol.

Lunchbijeenkomst - 25 februari 2016

 

‘Meerwaarde met Diensten’

 

Prof. dr. ir. Bart Nieuwenhuis heeft ons kennis laten maken met de kracht van meerwaarde met diensten, de term servitisering en de kracht van ontzorgen.

Steeds meer ondernemers zien mogelijkheden voor de verdere ontwikkeling van hun bedrijf met nieuwe en/of betere diensten. Ondernemers realiseren zich dat het steeds moeilijker is om puur op prijs te concurreren. Diensten kunnen een belangrijke rol spelen bij het creëren van meer toegevoegde waarde bij zowel de onderneming als bij de klanten. De innovatie van de onderneming om de transitie van het verkopen van producten naar het verkopen van zogenaamde product-service systemen wordt ook wel servitisering genoemd. Deze ontwikkeling is interessant voor dienstverlenende bedrijven die kunnen gaan samenwerken met bedrijven in de industrie of maakbedrijven die hun producten kunnen gaan bundelen met diensten om totaaloplossingen te leveren aan hun klanten. De presentatie is een eerste kennismaking met de mogelijkheden die diensten en diensteninnovatie kunnen bieden voor het versterken van de onderneming.

 

Prof. dr. ir. Bart Nieuwenhuis is managing partner bij PBF Innovatie, een advieskantoor op het gebied van innovatie-management. Hij is programmamanager van het pilot-programma Meerwaarde met Diensten dat MKB bedrijven in Limburg ondersteunt bij hun servitiseringsambities. Het pilot-programma wordt ondersteund door LIOF en de Provincie Limburg. De heer Nieuwenhuis is naast PBF ook als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Twente bij de vakgroep Industrial Engineering en Business Information Systems.

 

Deze interessante inleiding hebben we afgesloten met een heerlijke lunch, geserveerd op en door de mensen van de Rimburgerhoeve te Landgraaf.

Nieuwjaarsbijeenkomst - donderdag 7 januari 2016

 

Op donderdag 7 januari heeft het KIDL weer haar traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst gehouden op de vertrouwde locatie Theater Landgraaf.

 

Na een korte rede van onze voorzitter Jo Mulders en een interessante toespraak door burgemeester Raymond Vlecken, werd onder het genot van een heerlijke champagne getoast op het nieuwe jaar 2016.

 

Aansluitend werd door de Landgraafse ondernemers gretig gebruik gemaakt van de netwerk-mogelijkheden.